22 Eylül 2011 Perşembe

STSL 3. Hafta maçımız | Fenerbahçe 1 - Manisaspor 1

8. günde yaptığımız 3 maç. Futbolcuların üzerinde ki yorgunluk bariz. Mental yorgunluğu saymıyorum bile. Zaten maçın başlarında direkt olarak belli oldu maçın zor geçeceği. Bu nokta da acaba Aykut Kocaman 11 günde 4. maç yapacak olan futbolcuları bu periyodun 3. maçında dinlendirebilir miydi yoksa kazanan takım bozulmaz mottosu yine mi geçerli olmalıydı ? Bana kalacak olursa dinlendirmek en mantıklı olanıydı. Yani bu maça hala kazanan 11 ile çıkmak eğer manisa maçı kazanılsaydı Kayseri deplasmanında da aynı 11 demekti. Şimdi yapılması gereken futbolcuların kaybetmesini bekleyene kadar pestillerini çıkartmak mı yoksa ufak rötuşlarla sırayla tüm futbolcuları dinlendirmek ve dinç tutmak mı ? Hele ki yedek kulübesinde Stoch, Sezer, Uğur Boral gibi oyuncular varken.

Dedik ya 8. günde 3 maç diye. Bunun en bariz etkisi Ziegler üzerindeydi. Ama asla herhangi bir negatif cümle söylemeyeceğim Ziegler için. Adam şuan tam sudan çıkmış balık kıvamında. 2 hafta gibi kısa bi sürede hayatının ilklerini yaşıyor. Yeni ülke, yeni şehir, yeni takım, yeni takım arkadaşları, havaalanında karşılanma, seyircisiz maç, 8 günde 3 maç, kadın ve çocuklar için maç falan derken kayış koptu tabi. Performansı çok kötüydü, hal böyle olunc a"asla Fenerbahçe formasını halısahada bile giyemeyecek olan" Bekir ile birlikte kanatlar iflas edince tıkandı tüm yollar. Alex'i kitleme düşüncesi, rakibin -lanet olası- 11 kişi defans mantığı falan derken tribünlerdeki güzelliğe yakışmayacak bir futbol ortaya çıktı.

Farkettiyseniz hala sonuçtan ve gollerden bahsetmedim çünkü bu maç için çok önemli değil. Son saniyede YÜZDE 10000 temiz bir pozisyonda golümüzü verselerdi de 2-1 kazansaydık yine aynı şeyleri yazacaktım. Takım yorgun, 1008 dakika sonra Bilica-Ziegler ortak yapımı gol yedik ve maç 1-1 bitti.

Şimdi benim için en önemli soru şu ?

Sürekli gaza gelerek dik duran ve kazandıkça güçlenen Fenerbahçe takımı bu beraberlikle, kalesinde yaşadığı puan kaybıyla sökülmeye başlayan çorap kıvamına mı gelecek ? Çabuk mu çözülecek ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar

Yorumlar