20 Eylül 2011 Salı

STSL 2. Hafta maçımız | Gaziantep 1 - Fenerbahçe 3

Zor geçeceği bariz olan maçtı. Gerçi Gaziantepspor'un uefa elemelerinde ve geçtiğimiz hafta süper ligde oynadıkları oyunu gördüğümüzde biraz ferahlamıştı içimiz. Ama yine de inanılmaz eksikler, yaşananlar, son 3sezonda Gaziantep deplasmanında ki  istatistikler yine de maçın zor geçeceğinin habercisiydi.

Maçın ilk 15 dakikasında beklenenin aksine maçın dümenine geçmiş, nefis oynayan bir Fenerbahçe vardı. Kazanma alışkanlığına sahip olmak böyle bir şey. Ne olursa olsun bu maçı alırız rahatlığı futbolculara özgüven getirmişti. Bu sırada Gaziantep'in iki pas dahi yapamayıp 35 metreden çektikleri şutlara sığındığını gören Fenerbahçe'li topçular biraz gevşeyince ibre Gaziantep'ten yana dönmeye başlamıştı ki sazı Alex tekrar eline aldı kısa bi süre. Yine ziegler'in getirdiği topta verilmesi gereken bir penaltı güme gitti. Bu sırada kaptan hala görevini yapıyordu. Hakemi etkisi altına almaya çalışıyordu. Son 3 yıldır kendisinin en sevdiğim özelliği. Hakemin başına öyle bir çullanıyor ki hem o gücü kendisinde hissediyor hemde bu hissettiği güç onun oyununa yansıyordu. Ama bu sefer iş ters gitti. Futbol Federasyonunca ALLAH haline getirilen hakemlerden çekeceğimiz çok şey var bu sene. Alex'in penaltı değerinde ki serbest vuruşunda 9.15 te olması gereken baraj 4 metreye düşünce top haliyle bu oyuncuya çarptı ama hakem görmezden geldi. Sonrasında itiraz sebebiyle sarı kart ile cezalandırıldı Kaptan. Bunun üstüne 28 de baraj hatasından yenilen golü görünce işler zora girdi ama Mehmet Topuz'un sakatlığı ilaç gibi geldi. Çünkü gittikçe içeriye sıkışan oyunu açmanın tek yolu kanatlardı. En azından rakip teknik direktörün kucagına bir başka riski koymak gerekiyordu. Uğur Boral'ın kanat tehditinin olması Alex'i rahatlattı

Zaten ortasahadan delmeye çalışan Mehmet Topuz yerine öne biraz daha kanat bindirmesi yapıp öyle çaprazdan içeriye dalan Uğur Boral'ın asistinde kaptan sezonu açtı. Bu golün Ziegler ile başlaması Ziegler'in kredisini bir hayli artırdı. Zaten 3 golde o kanattan geldi.

2.yarıda yine benzer güzellikte oyun devam etti. Kaptan 2 ledi. Gol sevinci ise görmeye değerdi tabi. Sonrasında Bienvenu'nun onune bıraktıgı top penaltı ile sonuçlandı. Penaltı bu kaçar tabi. Konu içinde Alex ve penaltı atışı varsa bu konu hakkında kim konuşursa allah çarpar. o yuzden yorum yapmıyorum.

Derken tam Gaziantep "acaba mı" derken Ziegler'in ortasına Bienvenu'den şık bir kafa vuruşu gelince yeni transferler konusunda sudaki bulanıklık iyice durulmaya başladı.Ve maç bu skorla sona erdi.

2 haftada 6 paun. Ligin ilk haftalarında zorlu takımlarla mücadele etmek her zaman iyidir. Gaziantep deplasmanı onlardan biriydi. İnanılmaz taraftar desteği ile bu maçında hakkından geldik. Haftaya içerde Manisa. Sonrasında baş altı takımlardan Kayseri ile dışarda. 11 günde cebimize 12 puan koymak inanılmaz bir özgüven ve moral getirecektir takım. Büyük ihtimalle içerde yine kazanacak takım. Kayseri'yi de bu halde yakalamışken yenersek sakatlarında dönmesi ile yolumuz çok çok açık..

20 maçtır yenilmiyor bu takım. Muazzam bir başarı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar

Yorumlar