29 Eylül 2011 Perşembe

Şampiyonlar Ligi 2. maç günü. Gruplarda son durumlar.

   
   


Şampiyonlar liginde 2. hafta maçları geride kaldı. Sadece 1 tanesini izleyebildiğimiz 16 keyifli maç içerisinde çoğu maç beklendiği gibi sona erdi. Sürpriz sayılacak maçları Basel'i konuk eden Manu'nun 2-0 öndeyken 2-3 mağlup duruma düşüp son dakika da cantona'nın kulaklarını çınlatarak 3-3 ü yakalamasını, Shaktar'ın evinde galibiyet çıkartamamasını ve Barcelona'nın 10 a gidemeyip 5 te kalmasını sayabiliriz.

2. maç günü sonunda puan durumlarına bakacak olursak:

A grubunda her şey beklendiği gibi. Münih 2'de 2 yaptı. Napoli takipte. City uefa kupasına doğru.

B grubunda her şey olabilecek gibi görünüyor. İyi top oynamayan 4 takımın bir grupta toplanması entersan olmuş. 5 puanla uefa'ya da katılabilir takımlar, 10 puanla üst tura çıkamayadabilirler. Bu grup için biraz daha maç beklemek gerekli.

C grubu biraz enteresan. Basel 4, Benfica 4, Manu 2 puanda.Garip şeyler olabilir. En azından işler Manu'nun kendi elinde değil. Bu acayip.

D grubunda olan Dinamo Zagreb'e oldu. Ölüm grubundaydılar öldüler. Madrid, Lyon, Ajax, Zagreb şeklinde bitecek gibi.

E grubu zaten karışıkken daha da karışacağa benziyor. Grubun 2 abisinin berabere kalması ve sonuncu olur denen Genk'in 1 puan alması ortalığı karıştırdı. Çok keyifli maçlara sahne olacağa benziyor. Son haftaya kadar kesinleşmez.  

F grubu benim en keyif aldığım gruplardan biri. Marsilya eskiye dönüyor, Dortmund'da eskiye(!) dönüyor. Arsenal aradan sıyrılacak gibi. 

G grubu bombanın patladığı yer. Aslında bana göre bomba değil ama genel düşünceye göre bomba patladı. Apoel 4 puanla zirvede. Burayı kesinlikle hakediyorlardı. Son 5 yılları incelense nefis bir belgesel ortaya çıkar.Çok büyük ders veriyorlar Avrupa futboluna. Zaten bende geniş çaplı bir yazıya hazırlanıyor, araştırmalarımı yapıyorum. Kısmetlerine güzel bir gruba düştüler, Ukrayna'dan da puan çıkardılar. Oh mis. Zenit'te Porto'dan puan aldı zaten. İzlemesi en sıkıcı ama en çok heyecanlı matematiğe sahip olacak grup.

H grubunu konuşmaya gerek yok sanırım. Barcelona- Milan elele, hep beraber finale.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar

Yorumlar