22 Eylül 2011 Perşembe

Allah mısınız ? Hakem mi ?

Sezon başında yaşananları unutturmak adına bir tek arkamızı dönmediğimizin kaldığı şu günlerde Futbol Federasyonu ve MHK ortak yapımı skandal kararlar ile hakemlerin dokunulmazlığı arttırıldıkça arttırıldı. Saha içinde öyle bir koşmalar öyle bir 2li ilişkiler başladı ki sanırsınız ki herkes birer Allah olmuş -haşa-

Yanlarına yaklaşamıyorsunuz, Yüzde 100 bariz bir hata yapsa dahi gidip "hocam !!" diyemiyorsunuz, rakip takım hayatınıza kastedip kemiklerinizden ses çıkarsa isyan edemiyorsunuz. Maç 0-0 ken Alex -penaltı niteliğinde- serbest vuruş kullanırken baraj 4 metreye düştüğünde yanına gidip "hoca baraj 4 metreye geldi" diyemiyorsunuz. Bırakın demeyi, demeye çalışamıyorsunuz bile. Kameralara yansıyan görüntü "gelme!! gelme!! gelemezsin!!" ifadeleri. Noluyoruz, sizler kimsiniz, nasıl yani gelme!!  Ha, hatasız olursun, yuzde 100 başarıyla yönetirsin o zaman kimse gelmez zaten ama o kameraya yansıyan GELME!!! ler nedir, arkasından anında sarı kart göstermek nedir. 10 hafta sonra futbolcu kalmayacak ligde.

Beyefendiler bu kadar ahkam keserken, bu kadar oturgaçlarından kıl aldırmazken birde şu yaptıklarına bakın. 3 haftada verilmeyen 3 penaltı 1 gol.. 3 hafta da değil hatta. 9 günde..

1. hafta:



2. Hafta:



3. Hafta



4. Hafta

Ve verilmeyen miss gibi gol.  


Burda taraftarlık yapmıyorum. İlk hafta Galatasaray'a geçtiğimiz hafta Beşiktaş'a yapılanları da hatırlatmak isterim. Futbolun ortak sıkıntısıdır bu. 3 Temmuz'dan bu yana yapılan tüm yorumlarda "bak gördün mü şike de bir tane hakem adı yok" gibi cümleler adamların burnunu iyi kaldırmış belli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar

Yorumlar