15 Eylül 2011 Perşembe

Sabri Ugan Beyefendiye Cevaben

Şampiyonlar ligi haftasında nefis maçları kaçırmış bünyenin isyanına, sevgili Sabri Ugan'ın nezaketen cevabına ve sorusuna ithafen twitter'ın 140 karakter sıkıntısından dolayı bu alanda verilmiş cevaptır.


Sevgili @sabriugan abim.

Bizler, futbol mahvoluyor, futbolun değeri bitiyor, son 30 yılda 2 tane başarı var gibi igrenc söylemler arasında cürümü kadar ateş yakmak isteyen, etkili olmasa da safını belli etme gayretinde olan taraftarlarız.

15 yılını championship manager oyununa verip, 2050 yıllarına gelip artık bilgisayarı kaldırmadıgı için ileri gidememekten dolayı bilgisayarını kıracak kadar futbol hastası insanlarız.

Sınavlardan bir gece önce tüm gecesini sadece bir blog yazısına harcaıp üniversitesini 2 yıl daha uzatacak kadar aklı başında, 3 gram bilgisini herkesle paylaşmak isteyen ve aydınlatma çabasında olan futbol aşıklarıyız.

Girişte belirttiğim üzere, kulaklarında yaşı 70 ine gelmiş, dünya liglerinin hiç birisini takip etmeyen, evinde elinde viskisiyle 20 milyarlık televizyonlarında maç izleyip futbol yorumlayan adamların  "futbol artık mahvoluyor" cümleleri  dolandıkça sinir krizi geçiren ama bu feryadını blogu haricinde hiç bir yerde duyuramayacak, kendilerine Ntvspor'da ki "yenilsen de yensen de " programı hariç ortam sunulmayan futbol fanatikleriyiz.

Konuya gelecek olursak:

Tabi ki futbol endüstrisinin ticari kısmına laf edecek değilim. Dönen çarkın işleyen demirlerinden biridir para.

Fakat sanmıyorum ki bizim kadar futbol ateşiyle sarıp sarmalanmış bir millet daha olsun ve bu millet her maç günü yana yana sağdan soldan LINK dilenip, 120K kalitesinde, 10 saniyede bir donarak sırf futbol tadına ulaşmak binlerce soruna katlansın.

Tabi ki bunun farkındasınızdır.

Ama eğer ki siz bu gençlerden milli maç haftalarında Arjantin-Portekiz, Brezilya-Hollanda gibi onlarca nefis milli maçlarını esirgerseniz,
Şampiyonlar ligi maçlarında salı çarşamba toplamda 16 maç varken sadece 1 ini önümüze getirirseniz,
Henüz daha İspanya ve İngiltere ligi hariç diger büyük liglerin yayın haklarının kimde oldugu dahi belli değilken ve bu insanlar Fransa ligini, italya ligini vs izleyemiyorsa,
Nba maçlarını dahi izlemek için illa ki evimizde decoder olması gerekiyorsa
Tüm Avrupa'nın değil dünyanın bile 4 saat boyunca gözünü kırpmadan izlediği Nadal-Djokovic ve önceki diğer muhteşem karşılaşmaları insanlar evlerinde buluşup izliyorlarken, bizler (decodersizler) yine internetten rezalet bir şekilde LİNK dileniyorsak,
TRT bile 7 8 tane alt kanalı olmasına rağmen  Türkiye Liginin 2 sene önceki şampiyonu Bursaspor'un eleme maçını yayınlayamıyorsa,

Bu işte Tüccarlık meselesi futbolun önüne geçiyor demektir maalesef. Tüm Avrupa milyonlarca insan futbol konuşurken siz tüm spor kanalları bir şekilde bir yolunu bulup şu maçları bizlerle buluştursanız çok mu şey kaybolur, bu kadar spor kanalı ve imkanı olan Türkiye televizyonlarında 2 günde toplam 16 tane maçı olan dünyanın en prestijli turnuvasında sadece 1 maça mı layık bir milletiz, gençleriz ?

En az 200 kanalı olan bir ülke de her yayın kuruluşu bu kadar mı para hırsına bürünmüştür ?
Bu hırs kahveden, kumarhaneden çocukları gençleri toplayacak tek OLGU olan futbolun yayılmasından ve sevilmesinden daha mı önemlidir gerçekten :( ?

Tıpkı birdirbir oynar gibi, bugün önünde eğilmiş olup onun sırtına basıp yükselen ama yarın onun önünde eğildiği düzen, ne zaman kendisini pırıl pırıl, gunde 25 saat spor araştırması yapan, kibar beyefendi, hanımefendiye bırakacak koltuklarını ? gerçekten bu ruh'ani insanların, holiganların rating'i bu kadar mı yüksek :( ?

İsyanım bunadır.

Futbol geriye gidiyor, futbolcular kalitesiz, türk futbolcuları tecrübesiz, takımlar başarılı olamıyor, milli takım yerlerde diyorlar ya hani.. bu ülkenin

Tv spor kanalları
Spor yayın programları
Yazarlar
Yorumcular
Gazeteler ne kadar başarılı.

İtirazım sadece size değil, sizin dikkate alıp, en azından "dinlemek isterim" diyecek yegane insan olmanızdan kaynaklı sizin vasıtanızla tüm spora, bu gençlerin aşkına, biz ateşli futbol severlerin sevdalarına, yazı yazma, futbol konuşma, gördüğünü söyleme ve eleştirme isteğiyle dolu her hücresi spor kokan insanların üzerilerine para kokusu bulaştıranlaradır.

Okudugunuz için teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar

Yorumlar