27 Ocak 2011 Perşembe

27 Ocak 2011 Euroleague Tahminlerim




Geçen hafta Fenerbahçe Ülker'in inanılmaz başarısından sonra daha sık bi şekilde takip edilen basketbolun şampiyonlar ligi karşılaşmalarında top 16 grup maçlarındayız. 4 grupta toplam 8 maç oynanacak ve 4 tanesi bu aksam 21:45 te başlıyor.

742 - Maccabi - Roma * 1 ( h15.5 aşılır)
Maccabi kimilerince belki de en büyük şampiyonluk adayı. Top 16 ya kalmadan önceki turda da zaten oynadıkları oyunla bunu gösterdiler. Hele ki kendi sahalarında bi acayipler. Geçtiğimiz maç Barcelona'ya 10 sayı farkla yenildiler ve artık onlar için sürprize yer yok. Gün boyu araştırdığım forum sitelerinde oyuncuların bu maça final havasında hazırlandıkları yazılmış. Karşılarında ise geçtiğimiz hafta maçın son 2 dakikasına 5 sayı önde girip maçı kaybederek bir nevi euroleague e havlu atmış bir Roma takımı var. Geçtiğimiz sezon da da karşılaşmışlardı ve Nokia Arena'daki maçı maccabi 20 sayı fark ile kazanmıştı.

Maç sonunun çok rahat 15.5 oranın üzerinde geleceğini düşünüyorum. Aslında Roma takımınının karakteristik özelliklerinden olan maçın ilk yarısında maça asılma huyları olmasa 1 den 1 i önerebilirim ama ben şimdilik MS 1 diyorum. Risk sevenler İlk yarı maç sonucu 1 den 1 oynayabilirler.

----------------

743 Union Olimpija - Barcelona * 2 (h5.5 aşılır)
Kendi evlerinde Panathinaikos, Valencia, CSKA ve Efes Pilsen’i yenmiş bir takım Union. Aslında hafta içerisinde koçun yaptıgı biz ilk hedefimizi gerçekleştirdik açıklaması ne kadar rahat olduklarını ve barcelona önüne o kadar rahat ve stressiz çıkacaklarını gösteriyor ama karşılarında da gerçek bir takım Barcelona var. Yukarıda bolca övgüyle bahsettiğimiz maccabi'yi 10 puan farkla geçen barcelona burada rakibini en az 6 sayı farkla rahat geçecektir. Ayrıca çoğunluğun aksine bu maçın Üst değil, 146.5 handikapının altında biteceğini öngörüyorum.

-----------------

744 Panathinaikos - Malaga * 1 (h12.5 aşılır)
Panathinaikos top 16 ilk maçında ryhtası 21 sayı farkla geçti. Malaga ise bu sıralarda güçsüz caja'ya mağlıp oluyordu. üzerinde çokta fazla düşünmeye gerek olmayan bir karşılaşma olarak düşünüyorum. Önemli olan 12.5 handikap aşılabilir mi? Şahsi fikrim maçın 20'li farklarda biteceği. Risk almak isteyenler 1 den 1 i dahi deneyebilir. 1 den 1 olmaz ise bunun sebebi sadece panathinaikosun 3. ceyrek takımı olmasından kaynaklı olur. Çok sayının olacagını düşündüğüm maçta 149.5 sayı barajı da açılır. Ama ben kuponumda üst seçeneğine yer vermeyeceğim çünkü 20 li sayılarda fark oldugu zaman son 3 4 dakikada basketbol oynanmayacagını düşünüyorum.

----------------

745 Fenerbahçe Ülker - Valencia * 1 (h7.5 aşılır)
Gelelim Fenerbahçe'mizin maçına. Öncelikle dün kazanan Efes'e tebrik göndererek başlamak gerekir diye düşünüyorum. Ülke adına güzel gelişmeler bunlar ve sıra Fenerbahçe Ülker'de

Valencia koç değiştirmemiş olsaydı eğer bu maç bu şartlarla belkide 30 40 sayılarda bitebilirdi fakat pesiç ile birlikte adeta yeniden doğdu Valencia. Pesiçin takıma yaptıgı katkının bir benzerinide Giddens yapmıştı fakat herkesin malumu twitter, yemek fotolar vs derken yollar ayrıldı giddens ile.

Geçtiğimiz hafta Yunanistandan 14 sayılık fark ile dönen Fenerbahçe Ülker'in bir türlü yenemediği oyuna iyi konsantre olarak başlayamayıp 3. çeyrekte maçı koparma hastalıgını aştıgı takdirde maç ilk yarı ve ikinci yarı Fb lehine bitecektir. Valencia 70 sayıyı aştıgı hiç bir maçı kaybetmiyor, 70 sayıyı aşamazsa kaybediyor istatistitği de Fenerbahçe ülker açısından avantaj. Çünkü kanaatimce Euroleague in açık ara en katı en sert en başarılı savunmasına sahibiz.

Ayrıca bu maçtaki skorun 2. maç içinde bir önemli oldugunun bilincinde olan Fenerbahçe son saniyeye kadar maçtan kopmayacaktır. Fark 4 ise 7 olacaktır 7 ise 10 olacaktır. Tıpkı geçtğimiz hafta olimpiakos önünde Ömer Onanın fark 12 iken son saniyede turnike bırakmak için yogun caba sergilediği gibi. Fenerbahçe 7.5 sayıdan fazla bir skorla kazanır diye düşünüyorum.

Önce Fenerbahçe Ülkere başarılar , sonra bol kazançlı bir gece diliyorum.

1 yorum:

  1. 4 maçında dediğiniz gibi gelmesi zor gibi olsada mantıklı bahisler bunlar. İnşallah gelir.

    YanıtlaSil

Yorumlar

Yorumlar